Сумський Пентагон ремонтують

25.09.2018

Останні кілька років адміністративна будівля Сумської ОДА (побудованої в 1979 році за проектом харківського архітектора Ольги Вірченко) для чиновників і відвідувачів становила небезпеку.

Через відпале облицювання фасаду навколо будівлі з’являлася попереджувальна огорожа з червоних стрічок і прапорців. Очевидці, що виставляли фото в соцмережах, навіть жартували, що для того, аби потрапити в приміщення, потрібно брати із собою парасольку чи відразу – надягати на голову каску.

Нарешті, у минулому році на проблему звернули увагу. За словами Валерія Заїки, директора КУ Сумської облради по експлуатації адміністративної будівлі, спочатку провели обстеження, яке підтвердило, що вона – в аварійному стані. Обласним УКБом як розпорядником коштів була розроблена проектно-кошторисна документація, а в травні 2017 року – проведено тендер на виконання ремонтних робіт.

– За результатами електронних торгів перемогло сумське підприємство «Рембудсервiс «Комфорт-П» – з кращими умовами і ціновою пропозицією, – розповідає Валерій Заїка. – Сума – 8,29 млн грн. Роботи почалися ще в серпні минулого року і продовжилися в цьому році у травні (освоєно 2,8 млн і виділено на 2018-й – 3,5 млн грн). За цей час у будівлі поміняли всі старі вікна – дерев’яні та алюмінієві на металопластикові. Залишилося встановити нові тільки на поверхах, де міжсходові прольоти. На сьогодні ремонтні роботи розгорнулися на фасадній частині – стіни штукатурять, також плануємо відновити мармурову плитку (всього 152 кв. м), у тому числі й навколо клумб. Ще приведуть до ладу дах – ділянки, де покрівля прилягає до парапету. У планах до кінця цього року облаштувати фасад парадного входу, щоб адмінбудинок з боку площі Незалежності знайшов новий вигляд. У перспективі 2019 року – закінчити ремонти і впровадити проект з його освітлення.

Джерело: shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: