У Сумах виявили фальсифіковане масло

26.09.2018

За дорученням начальника Головного управління Моісеєнка В.В. посадовими особами Головного управління та державної лабораторії ветсанекспертизи на ринках були виявлені численні факти торгівлі фальсифікованим маслом, яке виробляється неіснуючими підприємствами та містить у своєму складі немолочні жири.

Зокрема на території ПСК «Шосткинський ринок» (Сумська область, м. Шостка, вул. Свободи, 16) в одній із торговельних точок, а саме ФОП Осико С.В., що здійснює реалізацію молочної продукції, працівниками ДЛВСЕ м. Шостка був виявлений факт реалізації без товарно-супровідних документів масла солодковершкове селянське 72,5 %, на маркуванні якого було зазначено, виробництво на потужності, що не отримала експлуатаційного дозволу.

Спеціалістами державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках м. Суми та м. Білопілля виявлені факти реалізації без товарно-супровідних документів масла солодковершкового селянського 73 %, виробництва ТОВ «Барський молочний завод» (Вінницька область, Барський район, с. Бар, вул. Шевченка, 62) без супровідних документів. При цьому в Державному реєстрі потужностей операторів ринку зазначений суб’єкт господарювання відсутній, експлуатаційний дозвіл йому не видавався.

По даним фактам співробітниками ветсанекспертизи на ринках були складені актами про недопущення до реалізації зазначеного масла в торгівельну мережу

Також за результатами позапланового заходу державними інспекторами Сумського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області був здійснений відбір зразків масла солодковершкового селянського 73% виробництва ТОВ «Моллозагро» які направлені для лабораторних досліджень на показники якості та безпечності в Сумську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби. Згідно даних Державного реєстру потужностей операторів ринку експлуатаційний дозвіл даному підприємству не видавався. За результатами лабораторних досліджень було отримано експертний висновок № 001045р/18 від 18.09.2018 року, який засвідчує вміст у продукті немолочних жирів, про що відсутні відомості на маркуванні.

На підставі зазначених матеріалів відділом правового забезпечення Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області було направлено 7 заяв до органів прокуратури та Національної поліції щодо задокументованих фактів реалізації фальсифікованого масла з вимогою відкрити кримінальні провадження щодо осіб, які реалізовували та виробляли зазначену продукцію за статтею 190 КК (шахрайське заволодіння грошовими коштами) та статтею 358 КК (використання завідомо підроблених документів).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: