Суми отримали вдвічі менше за потребу “пакунків малюка”

26.09.2018

Департамент соціального захисту населення щойно отримав «пакунки малюка», які видаватимуть матерям, котрі народили дітей після 1 вересня.

Як повідомила заступник директора департаменту Світлана МАРИНЧЕНКО, наразі таких наборів надійшло до Сум у кількості 81 штука, а заяв від батьків нині 163.

Пакунки будуть типові та вміщуватимуть серветки дитячі, пелюшки гігієнічні, присипку дитячу, масло дитяче, крем дитячий, пустушку силіконову, фітозбори для ванночок, підгузки, ковдру, одяг, термометр та інформаційні матеріали, які допоможуть батькам у питаннях найкращого догляду за дитиною.

Вартість дитячого набору без урахування витрат на закупівлю товарів, робіт і послуг, пов’язаних з комплектацією пакетів і доставкою їх в пологові будинки, складатиме не більше 5 тис. гривень.

Видача «пакунка малюка» здійснюватиметься під час виписки новонародженої дитини з пологового будинку (не пізніше ніж через 30 днів з дня народження дитини), а комплектування пакунка – відповідно до переліку товарів, визначеного Міністерством соціальної політики України.

Якщо на день виписки «пакунок малюка» буде відсутній, місцевий структурний підрозділ з питань соціального захисту населення на підставі заяви отримувача допомоги звертатиметься до обласного структурного підрозділу з питань соціального захисту населення для забезпечення отримувача такою допомогою.

«Пакунок малюка» не надаватиметься в разі: відмови від новонародженої дитини у пологовому будинку (відділенні) усіх форм власності; відбування матір’ю покарання у місцях позбавлення волі та подальшого перебування новонародженої дитини в будинку дитини при установі виконання покарань; смерті новонародженої дитини в пологовому будинку.

Від «пакунка малюка» можна буде відмовитись на підставі особистої письмової заяви.

Отримання допомоги не тягтиме за собою зміни розміру допомоги при народженні дитини.

Вартість отриманої допомоги «пакунок малюка» не враховуватиметься під час обчислення сукупного доходу сім’ї для всіх видів соціальної допомоги, що надаються у відповідності до законодавства.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: