«Сумихімпром» відзвітував про вироблену продукцію

27.09.2018

Після того як у нашій державі ввели санкції на імпорт мінеральних добрив російського виробництва, український ринок значно розширився для вітчизняного виробника. У зв’язку з цим попит на продукцію ПАТ «Сумихімпром» різко зріс, повідомляють на підприємстві.

У червні споживацька активність збільшується, особливо на добрива із вмістом фосфору. У зв’язку з цим цех складних міне­ральних добрив переводять із вироблення сульфату амонію на виготовлення добрив марки NPK (10:26:26), де вміст P2O5 складає 26 відсотків. Начальник цеху Юрій Куриленко розповів, що за літній період вони виготовили 40 300 тонн продукції. У вересні планується виготовлення 19 тисяч тонн продукції.

Після піврічної паузи запускається цех гранульова­ного суперфосфату. Усі сили ЦГС націлює на виготов­лення добрив марки NP (12:24), де вміст P2O5 складає 24%. У червні налагоджувалася робота цеху після довготривалої паузи, тому виготовлення NP (12:24) склало 3100 тонн, а виготовлення добрив мар­ки NPК (6:24:12) 273,4 тонни. У липні виготовлено 22 тисячі тонн продукції, із них відвантажено 20 616 тонн. У серпні випущено 20 тисяч тонн добрив, а відвантажено 19 тисяч. Як бачимо, продукція швид­ко реалізується і не затримується на складах. Сергій Скиданенко, начальник ЦГС, повідомив, що на вересень планується виготовлення 19 тисяч тонн про­дукції.

Оновлене обладнання в ЦГС (апарат СГБ)

Управління ПАТ «Сумихімпром» здійснило низку дій, які позитивно вплинули на виготовлення продук­ції мінеральних добрив. Але найголовнішим вияви­лося те, що було відновлено роботу цеху фосфорної кислоти. Виготовлення продукції мінеральних добрив марки NP (12:24) та NPK (10:26:26) неможливе без цього компоненту. Перше вироблення фосфорної кис­лоти здійснилося 5 червня. Уже з першого дня перед цехом постала задача працювати у дві черги, постача­ючи фосфорну кислоту ЦСМД та ЦГС. У червні цех виготовив 2 055 тонн продукції, у липні – 8 610 тонн продукції, у серпні ця цифра становила – 8 180 тонн фосфорної кислоти. На вересень цех планує виготовити 8 436 тонн продукції. За весь літній період навантаження цеху сягало 100%. Для того щоб випускати таку кількість мінеральних добрив із фосфоровмісними компонентами, потрібна була велика кількість сірчаної кислоти. Тому управлін­ня заводу приймає рішення запустити другу техноло­гічну нитку в СКЦ-5.

Відновлення другої технологічної нитки СКЦ-5, яка знахо­дилася у простої з 2016 року, відбулося в неймовірно швидких темпах. Дякуючи ремонтному, технологіч­ному персоналу цеху та бригаді ЦЦР, система відно­вила свою роботу 29 липня. Було придбано 4 тепло­обмінники для забезпечення максимальної роботи потужностей системи.

У процесі ремонту й роботи було виявлено приховані дефекти, тому робота в серп­ні була надзвичайно важкою. Та все ж си­лами робітників цеху вдалося виконати всі поставлені завдання. І в тому ж таки місяці кількість виготовле­ної продукції склала 27 817 тонн, яка була направлена на виготовлення міне­ральних добрив. На вересень цехом запла­новано виготовлення 28 тисяч 500 тонн сір­чаної кислоти.

Джерело: http://infoindustria.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: