Забудовник буде оскаржувати рішення Сумської міськради щодо земельної ділянки біля 12-ї школи

28.09.2018

Представник забудовника земельної ділянки по вулиці Засумській 3/1 Євген Дамов повідомив, що вони будуть оскаржувати рішення Сумської міськради.

Мова йде про земельну ділянку у 6 соток по вулиці Засумській 3/1. Конфлікт між забудовником і батьківським комітетом 12-ї школи, з якою межує земельна ділянка, триває з червня минулого року. Тоді забудовник почав копати котлован аби замість існуючого квіткового павільйону збудувати триповерхову будівлю. Проти цього мітингували батьки школярів, двічі перекривали дорогу.

26 вересня міськрада більшістю голосів визначила ділянку для суспільних потреб 12-ї школи, вирішила розірвати вже існуючий договір-оренди і передати у користування навчальному закладу.

” Ця земельна ділянка повинна використовуватися для майданчику відпочинку для школярів 12-ї школи, тобто ця позиція принципова. І якщо не згоден із цією позицією орендар, то він має право оскаржити до суду. В той же час Департаменту забезпечення ресурсних платежів надано доручення, щодо проведення процедури розірвання договору-оренди. Можливі інші варіанти вирішення питання, в тому числі і за рахунок надання інших земельних ділянок або надання компенсації. Перспективи реалізації цього рішення Сумської міської ради має, але далі покаже час”, – повідомив Олег Чайченко, начальник правового управління.

Прийняті рішення є незаконними, вважає представник забудовника Євген Дамов, і каже що забудовник готовий був піти на компроміс, але не за рахунок цієї ділянки:

“Неможливо органам місцево врядування приймати рішення, а потім від них відмовлятися. Оскільки депутати надали дану земельну ділянку, за неї проголосували, а через два роки ті ж самі депутати, у тій же каденції, її вирішили забрати. Тому замовник будівництва буде звертатися до суду, оскаржувати на його думку незаконні рішення, і далі буде боротися в законний спосіб”.

Джерело: http://tv.sumy.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: