Активіст: Терещенко ще до відставки продав бізнес та майно в Україні

28.09.2018

Мер Глухова Мішель Терещенко подає у відставку через те, що продав свій бізнес і втратив інтерес до міста.

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці написав сьогодні громадський активіст Павло Панков:

“Заява Мішеля Терещенка про відставку з посади міського голови Глухова сенсаційно прозвучала на всю країну. Емоційні пояснення мера гаряче коментують експерти та блогери. Однак поза увагою лишилося кілька вагомих обставин.

Згідно з поданими Мішелем Терещенком змінами до електронної декларації НАЗК від 18 серпня 2018 року, він вигідно продав два бізнеси (https://public.nazk.gov.ua/…/6c19f46f-734c-4573-8311-38da04…).

По-перше, ТОВ “Укрен Агрі”, за яке виручив 1 мільйон 405 тисяч гривень за відчуження цінних паперів та корпоративних прав (скільки насправді – невідомо, зараз говоримо лише про задекларовані цифри).

По-друге, ТОВ “Лінен оф Десна” – задекларував понад 135 тис. грн.

Але ми розуміємо, що реальна сума угоди за продаж компанії, яка має власність на землю, мильйони доларів. І ці кошти сховали від податків.

Фірма “Лінен оф Десна” – українська компанія зі штаб-квартирою в Глухові, що вирощує та переробляє льон і коноплі. Її засновником є французька компанія “Укрен Агрі”. В обох фірмах Мішель Терещенко був співвласником. У 2017-му “Лінен оф Десна” ввійшла в “ТОП-100 компаній аграрної еліти України”.

Цікаво, що на початку вересня Мішель виставив на продаж свою нову квартиру в центрі Києва. За помешкання площею 132 кв. м з дизайнерським ремонтом запросив $260 тис. Уточнив, що придбав житло ще до мерства. Але “враховуючи певні обаставини, вимушений дуже швидко продавати”.

Тобто міський голова Глухова вже кілька місяців активно розпродує майно в Україні через “певні обставини”. Вочевидь, ці “обставини” зумовили «несподівану» заяву Мішеля про відставку з посади мера, прикриваючись заявами про неявку депутатів міської ради на голосування. Судячи з усього, Терещенко втратив інтерес до Глухова та реалізує заздалегідь продуманий план, але хоче виглядати як жертва. Для людини, яка за 3 роки не спромоглася нічого зробити для Глухова, це дуже розумно: так можна спокійно піти з посади, бо ніхто не запитуватиме про результати – усі говоритимуть тільки про змову проти мера”.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: