На Сумщині ліквідували загоряння торфовищ

28.09.2018

Як повідомили в Кролевецькі райдержадміністрації, завдяки спільним зусиллям ліквідовано пожежу в Литвиновичах.

Як вже  інформували, на початку вересня місяця поточного року на території Литвиновицької сільської ради відбулося загоряння сухої рослинності, що призвело до займання торфовищ.

Оперативно було зібрано районну комісію техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Кролевецького району. Про обставини загоряння та поширення вогню доповів начальник 22ДПРЧ управління ДСНС України в Сумській області Євген Бобров. На комісії  вирішено негайно залучити сили та засоби 22 ДПРЧ та Литвиновицьку МПК для гасіння пожежі, не дати їй розповсюдитись на прилеглі території. Дану ситуацію доведено до Департаменту цивільного захисту населення Сумської обласної державної адміністрації та Управління ДСНС України у Сумській області.

8 вересня, на території Литвиновицької сільської ради було розгорнуто штаб з ліквідації загоряння торфовищ. Додатково до ліквідації  залучались сили та засоби м.Суми, м.Конотоп, м.Путивль, м.Шостка та сусідніх районів. Активну участь у ліквідації вогню взяли ДП «Кролевецький агролісгосп» та Кролевецьке МУВГ.

Головою районної державної адміністрації (голова комісії ТЕБ та НС) Олегом Кучеярвим видано розпорядження від 11.09.2018 № 1058-ОД «Про запобігання виникненню надзвичайних ситуацій». Для ліквідації загоряння залучено матеріальний резерв, дизельне паливо в кількості 1000 літрів для роботи мотопомпи та  задіяні  45 чоловік  та 7 одиниць техніки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: