Сумські опозиціонери намагаються зробити все, аби люди похилого віку жили в комфортних умовах

01.10.2018

Піклування про дітей та людей поважного віку – ознака зрілості та гуманізації суспільства. І хоча у світових рейтингах за рівнем життя літніх людей Україна традиційно посідає одне з останніх місць, окремі громадяни та політичні осередки намагаються зробити все, аби старенькі жили в комфортних умовах.

На Сумщині постійно опікуються людьми похилого віку місцеві опозиціонери. Завдячуючи їхнім ініціативам 1 млн 180 тисяч грн. було виділено з обласного бюджету на встановлення в обласному геріатричному пансіонаті протипожежної сигналізації, ще 300 тисяч грн. – на заміну старих вікон на нові – енергозберігаючі.

Голова фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Сумській обласній раді Олександр Стрельченко говорить, що майже з 200 пацієнтів пансіонату – три чверті – люди, які самостійно себе не обслуговують. Тож у надзвичайному випадку не зможуть надати собі допомогу. «Для нас було вкрай важливо подбати про цей аспект, оскільки ми не хочемо, щоб на Сумщині, не дай Боже, повторилася трагедія інших областей, коли старенькі горіли живцем у пожежі», – наголошує політик.

Тож не дивно, що першого дня жовтня, коли відзначається День людей похилого віку, Олександр Стрельченко приїхав привітати постояльців пансіонату. Він подякував їм за те, що саме вони зберегли для нас традиції, навчили долати труднощі і бути гідними громадянами своєї країни.

«Ми можемо тільки здогадуватися, скільки труднощів, болю та втрат довелося вам пережити, і при цьому ви зберегли честь, гідність, віру і любов, які пронесли через все своє життя. Тому бути вашими послідовниками – для нас – це честь і відповідальність! Ми не залишимося в боргу. Ми багато робимо для пансіонату, і надалі будемо допомагати вам, дбати про ваш комфорт», – зазначив політик.

Від імені всієї команди ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Олександр Стрельченко привітав літніх людей зі святом. Побажав їм міцного здоров’я, миру, побільше радісних моментів і низько вклонився за те, що вони зробили для нас, своїх нащадків!

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: