Жителі Сумщини панікують через складнощі з призначенням субсидій

01.10.2018

Як повідомив під час апаратної наради в облдержадміністрації директор Департаменту соцзахисту населення Михайло Дубровський, з наближенням нового опалювального періоду у Сумській області збільшується соціальна напруга серед населення щодо призначення субсидії одному із членів колишнього подружжя, який зареєстрований разом із неповнолітньою дитиною, а саме врахування до сукупного доходу домогосподарства доходу одного з батьків дитини, який зареєстрований та фактично проживає за іншою адресою, що порушує конституційне право останніх на соціальний захист.

«Крім того, викликає стурбованість у громадян, які є заручниками ситуації, коли підприємства, в яких виникла заборгованість з виплати заробітної плати, не сплачують єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. У зв’язку з тим права на призначення субсидії у вищезазначеному випадку домогосподарства не мають», – зазначив Михайло Дубровський.

Також Положенням про порядок призначення житлових субсидій не передбачена оплата фактичної вартості послуги, у разі коли вартість фактично використаної послуги менша ніж обов’язкова частка платежу на оплату цієї послуги і отримувачі житлової субсидії повинні сплачувати за послугу навіть тоді, коли нарахування за послугу відсутні або вони менше обов’язкової частки платежу.

З усіх зазначених проблемних питань облдержадміністрація звернулася до Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення листом від 26 вересня з проханням щодо розгляду цих аспектів на засіданні Комітету.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
24.04.2024 У Сумах прооперували відразу п’ятьох жінок із однаковою проблемою
24.04.2024 На базі сумської школи №27 збираються побудувати укриття на 1000 осіб
24.04.2024 У Сумах рятувальники ліквідували загоряння балкону

Коментарі: