У Сумах переселенцям відмовляють в оренді квартир

02.10.2018

Орендодавці продовжують відмовляти переселенцям в оренді квартир. Це підтверджує представник Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ) в Сумах Наталія Єсіна.

За словами правозахисниці, людям відмовляли як на етапі звернення по оголошенню, так і після перегляду квартири. «На жаль, це звичайна справа для переселенців, вони до останнього намагаються уникати цієї розмови, адже це дійсно болюча тема. Відповідаючи на питання про реєстрацію, підкреслюють, скільки саме років вони живуть не на Донбасі», – каже Єсіна.

Правозахисниця зазначає, що часто відмову господарі навіть не пояснюють. «Мій друг, колега і однокурсник отримав відмову в квартирі, і я вважаю, що це через луганську реєстрацію. Спочатку все було добре, квартира дуже сподобалася. Треба було оплатити кілька місяців, на це мій товариш погодився. Він підкреслив, що має офіційне місце роботи, тому власнику можна не турбуватися про те, що щомісячний платіж може бути невчасним. Ми були перші, хто подивився цю квартиру і вже раділи, що знайшли житло досить швидко. Але наостанок власниця запитала про реєстрацію, коли почула – змінилася в обличчі та пообіцяла зателефонувати наступного дня. Цього не сталося, а коли мій друг подзвонив їй, то почув, що квартира вже зайнята», – розповідає Наталя Єсіна.

Однак, за словами правозахисниці, є і гарні приклади, коли власники квартир не звертають уваги на нюанси прописки, намагаються допомагати і з розумінням ставляться до переселенців.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: