Телефонний дзвінок коштував сумчанці всіх грошей на банківській картці

02.10.2018

Повідомлення про шахрайства до поліції надійшли від 29-річної мешканки обласного центру та 53-річної глухівчанки. Жінки розповіли, що після телефонних дзвінків так званих працівників банку вони втратили всі свої гроші. Одній з них співрозмовник повідомив про заблокування картки, інший вказав на те, що з картки жінки намагались зняти кошти.

Тож, аби розблокувати та поновити дію картки і убезпечити її від ніби-то зловмисників, аферисти запропонували назвати їм секретну інформацію та код, що прийде в смс-повідомленні, після чого з рахунку обох жінок були зняті гроші у сумі дев’ять та більше семи тисяч гривень.

Наразі в поліції за цими фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Правоохоронці ж вкотре закликають громадян, бути менш довірливими з телефонними незнайомцями, які можуть називати себе банківськими працівниками чи представниками інших організацій, і в жодному разі не повідомляти їм своїх персональних даних та інформації по банківській картці. Адже подібні пропозиції надходять виключно від шахраїв.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: