Газовики через суд стягнули борг із підприємства

02.10.2018

До Господарського суду Сумської області звернулось ТОВ “Сумигаз Збут” щодо стягнення із відповідача КП “Теплогарант” 249, 5 тис. грн. заборгованості за отриманий у квітні цього року природний газ.

Відповідач просив суд зменшити суму нарахованої пені на 90%, враховуючи ступень виконання зобов’язання з оплати природного газу, а також фінансове становище.

«Судом встановлено, що факт поставки позивачем та отримання відповідачем природного газу на загальну суму 1 323 242 грн. 52 коп. підтверджується підписаним сторонами актом приймання-передачі природного газу. Судом встановлено, що поставлений позивачем природний газ у квітні 2018 року загальною вартістю 1323242 грн. 52 коп. оплачений відповідачем частково і з простроченням строків оплати.

Статтею 625 Цивільного кодексу України визначено, що боржник, який прострочив виконання грошового зобов’язання, на вимогу кредитора зобов’язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом», – йдеться у рішенні справи № 920/587/18.

Суд  вирішив позов задовольнити повністю.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: