Політолог: Немає підстав говорити про Терещенка як про технічного кандидата

02.10.2018

Будь-який кандидат, який не має шансів виграти (а екс-мер Глухова Мішель Терещенко належить до таких кандидатів), може вважатися технічним. Питання в умислі.

Про це розповів політолог Андрій Дуда, оцінюючи заяву мера Глухова Мішеля Терещенка про намір балотуватися в президенти.

Експерт звернув увагу, що основне питання при висуванні технічних кандидатів – не в самому висуванні, а в тому, хто це здійснює, хто може стояти за цим процесом. Однак, на його думку, у випадку Терещенка навряд чи за його ініціативою стоїть якась політична сила. «Все-таки не потрібно впадати в крайнощі. Не варто бачити за будь-якою заявою ляльководів. Це може бути бажання особи реалізувати себе на якомусь політичному рівні. Тим більше президентські вибори – досить зручний майданчик для реалізації себе під час парламентських виборів. Немає підстав говорити про Терещенка як про технічного кандидата», – зазначив Дуда. На його думку, це може бути власною ініціативою Терещенка.

Тим більше це людина, яка представляє відомий в Україні рід. Для такої категорії людей має велике значення власна реалізація, додав політолог. «Терещенко вважався ще в царській Росії на межі переходу до демократичної РФ, якщо можна так сказати, одним із найбільш здібних. Він вів переговори з Українською Центральною Радою. І з цих переговорів виникла криза тимчасового уряду. Тому Терещенки – люди, які відігравали велику роль у пізньому періоді імперії. В нього можуть бути родові мотиви для висування своєї персони кандидатом у президенти, реалізації своїх політичних амбіцій і потенціалу», – пояснив він.

На його переконання, немає підстав говорити, що це технічний кандидат, щоб відбити чиїсь голоси. Це те ж саме, що за кожним кроком бачити піар. Існують якісь ідейні бажання, амбіції. «Хоча зрозуміло, що частково висування Терещенка може відібрати певну кількість голосів у основних політичних гравців», – резюмував Андрій Дуда.

Мішель (Михайло Петрович) Терещенко – нащадок роду українських промисловців і меценатів Терещенків. Він народився в Парижі й був французько-українським підприємцем, а з 2015 року є міським головою Глухова на Сумщині.

Нагадаємо, вибори президента України заплановані на 31 березня 2019 року.

Джерело: slovoidilo.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: