У Сумах залишили під вартою білоруса, який напав на клієнта банку

03.10.2018

Підозрюваний, уродженець Білорусі, напав на мешканця Сум в центрі міста. Він схопив його за шию, приставив до неї предмет схожий на ніж та, погрожуючи, вимагав повідомити йому пін-код банківської картки. Тим часом спільник нападника витягнув із кишені потерпілого грошові кошти та мобільний телефон.

Ухвалою слідчого судді Ковпаківського районного суду м. Суми за клопотанням слідчого особі було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Проте з таким рішенням місцевого суду не погодилася захисник. Вона подала до суду апеляційної інстанції скаргу, в якій просила застосувати до її підзахисного більш м’який запобіжний захід, а саме цілодобовий домашній арешт.

Колегія суддів кримінальної палати Апеляційного суду Сумської області, розглянувши апеляційну скаргу, відмовила стороні захисту обрати інший запобіжний захід. Таке рішення судом було прийнято з огляд на тяжкість злочину, за який передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років із конфіскацією майна, наявність ризиків переховування від органів судового та досудового розслідування та його схильність до зайняття злочинною діяльністю, оскільки, як стало відомо під час розгляду справи, відносно підозрюваного до суду вже направлено три обвинувальні акти. За рішенням судів двох інстанцій підозрюваний перебуватиме в слідчому ізоляторі щонайменше два місяці.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: