Сумчани стурбовані будівництвом у зеленій зоні навпроти “Мануфактури”

03.10.2018

На особистий прийом до заступника голови облдержадміністрації Миколи Подопригори звернулися жителі міста Суми щодо будівництва, яке триває у прибережній зоні навпроти ТРЦ «Мануфактура», 2-й провулок Воробйовський

За словами заявниці, на території встановлений паркан, вирубуються дерева, ведуться будівельні роботи, завозиться земля. Сумчанка стурбована тим, що це зелена зона, і наголошує на необхідності збереження берегів Псла та зелених насаджень вздовж річки.

За словами начальника міського управління архітектури та містобудування – головного архітектора Сум Андрія Кривцова, ніяких дозволів на будівництво на цій ділянці управління не надавало.

Як зазначив Микола Подопригора, питання забудови території обласного центру – у компетенції міської влади, а облдержадміністрація може звернутися до Сумського міського голови та Інспекції з благоустрою міста Суми з проханням розібратися у ситуації. Юристи облдержадміністрації запропонували також звернутися до Управління державного архітектурно-будівельного контролю в Сумській області, щоб перевірили, чи дійсно на вказаній території здійснюють будівельні роботи без відповідного дозволу.

Після завершення прийому представник Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Сумській області разом з сумчанами виїхав на місце для подальшого з’ясування всіх обставин справи.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: