Кому в Глухові купують квартири за рахунок міста?

04.10.2018

Глухівчанка, дізнавшись,  що молодим лікарям місто планує купувати квартири, вирішила поцікавитись, хто ж стане цим щасливчиком? За якими критеріями планують обирати кандидата на квартиру, і хто саме це буде робити?

Як повідомила заступник міського голови Маріанна Васильєва, у місті прийнята програма «Залучення молодих лікарів на роботу до міста Глухова та забезпечення їх службовим житлом». Вона мала на меті, перш за все, залучити випускників-інтернів на ті посади, в яких є першочергова потреба. Бо, як показує практика, молоді лікарі виїжджають від нас у ті міста, де є краща зарплата, ліпші умови. До претендентів на житло, в першу чергу, відносяться сім’ї лікарів та молоді спеціалісти, які прибули в ЦПМСД чи ЦРЛ.

Планувалось, що за виділені 450 тис. грн у цьому році буде куплено дві однокімнатні квартири. Але на засіданні виконкому чомусь усе змінилось, і сьогодні місто купляє двокімнатну квартиру для ЦПМСД і однокімнатну – для ЦРЛ. За словами головного лікаря ЦРЛ Віталія Горбасьова, в медзакладі на сьогодні є 6 кандидатів на житло, але перша на черзі – сім’я отоларинголога та анестезіолога, які сьогодні проходять тут інтернатуру, а з серпня 2019 року стануть лікарями. Вони залишаться лише за умови надання їм житла.

У Глухівському ЦПМСД єдиним кандидатом на отримання житла стала заступник головного лікаря закладу, педіатр Крістіна Лазаревич. За словами головного лікаря Лариси Федоряко, К.Лазаревич прибула свого часу до Глухова за розподілом, житла не отримувала. У центрі є ще інтерн – сімейний лікар, але спеціалістом він стане лише наступного року, тоді заклад подасть і його кандидатуру на забезпечення житлом.

“Бачу, що в придбанні житла чесністю і прозорістю не пахне. Мене навіть не запросили на засідання, де вирішувалось квартирне питання. Дізнаюсь, що для ЦПМСД хочуть купити 2-кімнатну квартиру, а на 1-кімнатну для ЦРЛ залишається в еквіваленті лише 5 тисяч доларів. Що ж то за житло таке буде?” – сумнівається В. Горбасьов.

Молоді спеціалісти, кому надають житло, повинні пропрацювати в медзакладах міста не менше 10 років, після чого отримають право на приватизацію.

Джерело: https://nedelya.info/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: