Два дитсадка незаконно користувалися землею під Сумами

04.10.2018

Сумською місцевою прокуратурою проведено вивчення стану законності з питань дотримання земельного законодавства України при розпорядженні земельними ділянками закладів дошкільної освіти, які розташовані на території Сумського району. За результатами якого виявлено, що правовстановлюючі документи на земельні ділянки під будівлями та спорудами у двох дитячих установах Сумського району відсутні. Відповідно до вимог чинного законодавства України вказані земельні ділянки повинні бути оформлені на праві постійного користування з наданням їм кадастрових номерів та обов’язковою державною реєстрацією цього права.

При цьому встановлено, що протягом досить тривалого часу в порушення вимог законодавства необхідних заходів, спрямованих на оформлення документів на зазначені земельні ділянки ані Новосуханівською сільською радою, ані Юнаківською сільською радою Сумського району Сумської області не вживались. Така бездіяльність органів місцевого створювала передумови для зловживань при розпорядженні землею, можливого протиправного її вилучення на користь третіх осіб, ризики для нормального функціонування закладу, проведення навчально-виховного процесу, порушення конституційних прав дітей на безпечні умови життя та здорового розвитку.

З огляду на викладене, з метою усунення виявлених порушень, заступник керівника Сумської місцевої прокуратури, реалізуючи надані законом представницькі повноваження та з метою захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства, звернувся до Сумського окружного адміністративного суду Сумської області з двома позовними заявами про зобов’язання вчинити певні дії, спрямовані на належне оформлення документів на земельні ділянки під будівлями та спорудами закладів дошкільної освіти.

Як повідомила прокурор Сумського відділу Сумської місцевої прокуратури Оксана Черненко, у ході судового розгляду представниками відповідних сільських рад добровільно виконані всі необхідні умови та заходи, передбачені чинним законодавством, у зв’язку з чим провадження по вищевказаним судовим правам закриті.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: