Підозрюваним у проколі шин маршруток обрали запобіжні заходи

06.10.2018

Особисте зобов’язання та цілодобовий домашній арешт – такі запобіжні заходи обрали для трьох із чотирьох чоловіків, яких прокуратура підозрює у хуліганстві, скоєному близько 3-ї ранку 3 жовтня, коли автобусам трьох перевізників порізали шини. Тоді поліція направила до відділку 32 людини.

Справи підозрюваних слухали у Ковпаківському суді. Перше засідання почалося близько 15:30.

«Дії обвинуваченого були вчинені з прямим умислом, він грубо порушив громадський порядок, що супроводжувалось особливою зухвалістю та винятковим цинізмом», – сказав прокурор Андрій Зражевський.

Думка захисника Станіслава Семишкура така: «Умислу у нього в заподіянні майнової шкоди не було, а також пошкодження автомобіля, він відштовхувався від автомобіля, автомобіль здавав назад, і він міг наїхати на нього»

Сам підозрюваний сказав таке: «Я щиро розкаююсь, злого умислу я не мав, я думав, що це буде робота на перспективу. Я вважаю, що мене ввели в оману».

Суддя Ольга Катрич задовольнила клопотання прокурора про запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Чоловік не має відлучатися з місця проживання – Канева Київської області, повинен прибувати за викликом слідчого і повідомляти про зміну місця проживання або роботи. Тим часом, у іншому залі обирали запобіжний захід для другого підозрюваного – мешканця Сум.

Прокурор Роман Ткаченко клопотав про домашній арешт: «Ризиками є можливість зникнути з місця проведення досудового розслідування, переховуватися від органів розслідування, можливість вплинути на свідків та інших учасників кримінального правопорушення».

«Протоколом огляду місця події не вказано, що підозрюваний пошкоджував саме ці 4 колеса, протоколом також не вказано ні однієї обставини, протоколи допиту потерпілих суперечать матеріалам, а саме протоколу затримання», – сказав захисник підозрюваного Дмитро Битюков.

Підозрюваний про свої дії 3 жовтня розповів так: «Приїхав на стоянку з Києва. Коли вийшов з автобуса, звернув увагу,що на вулиці було багато людей, у тому числі полііянтів. У Києві я працюю на будівництві. у мене хворіє мама, я їхав до неї».

Цьому чоловіку суддя призначив домашній арешт на 60 діб – до 1 грудня. Так само він має прибувати до слідчого за кожним викликом і не відлучатись з дому без його дозволу.

Також прокуратура подала до суду клопотання про арешт трьох автівок і одного автобуса київської реєстрації, що 3 жовтня знаходились на приміській автостанції. За версією прокуратури, люди могли приїхати на цих автомобілях, щоб вчиняти хуліганські дії.

Чоловіків підозрюють у хуліганстві, вчиненому з особливою зухвалістю групою осіб. Третьому з чотирьох підозрюваних суддя обрала запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, в той час як прокурор просив для чоловіка домашній арешт. Запобіжний захід для четвертого підозрюваного обиратимуть у понеділок, 8 жовтня.

Джерело: http://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: