На Сумщині відбивали атаку на РДА

06.10.2018

Сьогодні, 6 жовтня, в Садовому мікрорайоні Шостки, на території довгобуду, розташованого неподалік від інфекційного відділення Шосткинської ЦРЛ, відбувся заключний етап навчань батальйону територіальної оборони.

Крім військовослужбовців, тут зібралися представники міської та районної влади Шосткинського, Кролевецького, С.-Будського районів.

У рамках тактико-стройового заняття під умовною назвою «Бій в місті» військовослужбовці 153-го окремого батальйону територіальної оборони відпрацьовували дії в умовах масових порушень громадського порядку, оборони адміністративних будівель, ліквідації диверсійних груп незаконних збройних формувань.

За легендою дві стрілецькі роти виконували завдання з охорони й оборони «Шосткинської РДА». Один із взводів чергував на КПП, встановленому на під’їзних шляхах до адмінбудівлі, другий – патрулював будівлю по периметру, третій – перебував у резерві командира батальйону, два взводи зайняли оборону на першому і другому поверхах «РДА».

В один з моментів КПП почали брати в облогу агресивно налаштовані демонстранти, що відволікають увагу від збройної групи, яка намагалася захопити будівлю.

Однак у «диверсантів» нічого не вийшло, оскільки резервісти, які вже більше тижня проходять військову підготовку, вміло відбили атаку і знешкодили зловмисників.

Після виконання навчальних завдань присутнім продемонстрували зразки обмундирування та озброєння військовослужбовців Збройних сил України, боєприпасів, які використовують ВСУ, командний пункт.

– Я вдячний кожному з вас, за ті, что ві долучень до ціх навчань. Заняття зі збройної подготовки ма ють неабиякий значення для громади, Аджея свідчать про Посилення обороноздатності нашого краю, – сказав заступник командувача військами оперативного командування «Північ» Олександр Нестеренко, звертаючись до бійців батальйону територіальної оборони.

Остаточні підсумки 10-денних навчальних зборів будуть підведені завтра, 7 жовтня, в пункті постійної дислокації батальйону на території в / ч 4427.

Джерело: http://shostka.info/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: