Патрульним видадуть лазерні вимірювачі швидкості

07.10.2018

Патрульна поліція в місцях концентрації автопригод з 8 жовтня почне використовувати лазерні вимірювачі швидкості TruCam. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Портативний пристрій вимірювання швидкості будуть використовувати виключно на ділянках доріг, де встановлені відповідні дорожні знаки, а перелік таких місць буде у відкритому доступі, повідомили у відомстві.

Зокрема, патрульна поліція буде використовувати TruCam виключно на ділянках автодоріг з дорожніми знаками, які повідомляють про фото – відео фіксацію порушень, з підвищеним рівнем аварійності, пов’язаних з перевищенням швидкості, як в містах так і на дорогах міжнародного значення. Також у місцях фіксації порушень швидкісного режиму будуть перебувати службові транспортні засоби з включенням маячків синього кольору в обов’язковому порядку.

Інформація про ділянки доріг, де зареєстрована найбільша кількість ДТП, буде висвітлена на офіційних сайтах Національної поліції та Патрульної поліції, а також на офіційних сторінках у Фейсбуці.

Крім того, патрульна поліція спільно з державним агентством автомобільних доріг проведе роботу по позначенню місць, в яких буде здійснюватися такий контроль, відповідними дорожніми знаками.

Протягом першого тижня TruCam буде використовуватися в пілотному режимі з метою профілактики, щоб учасники дорожнього руху звикли до нововведення.

Також зазначено, що з метою запобігання зловживань та корупційних ризиків, портативний пристрій TruCam містить алгоритм шифрування AES.

Раніше повідомлялося, що впровадження фотофіксації на дорогах дозволить зменшити кількість порушень на 75%. В Україні також пропонувалося в містах знизити граничну швидкість руху з 60 до 50 км/год у населених пунктах, а водіям, які вперше отримали права і протягом двох років два чи більше разів порушували правила, доведеться підтвердити своє право бути водієм.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: