Сумщина – в лідерах за сплатою земельного податку

08.10.2018

Сумська область посідає 4 місце за надходженням коштів до місцевих бюджетів від сплати за землю – з початку року до бюджетів надійшло майже 550 мільйонів гривень. Про це розповіла директор Департаменту фінансів Олена Батраченко під час апаратної наради в облдержадміністрації.

За її словами, хоч Сумщина і посідає вже певний час лідируючі місця, але роботу у цьому напрямі все ж необхідно покращити, аби і надалі утримувати свої позиції у загальноукраїнському рейтингу.

«Вагомим резервом для збільшення надходжень плати за землю є оновлення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, що потрібно проводити раз на 5-7 років. Нині оновлення потребують 658 населених пунктів Сумської області з 1490», – розповіла Олена Батраченко.

Зокрема занепокоєння викликає Охтирський район, де оновлення оцінки потребує майже 90%.

Разом із цим директор Департаменту агропромислового розвитку Олександр Маслак зазначив, що з початку року майже на 1000 невитребуваних земельних ділянок стало менше, проте ще понад 5500 залишається безхозними.

«Саме головам райдержадміністрацій потрібно швидше сприяти процесу та переводити усі неуспадковані та невитребувані паї у комунальну власність – не можна допустити використання цих земель сторонніми особами у власних інтересах, бо це, перш за все, ресурси громади», – наголосив Вадим Акпєров і доручив головам ОТГ і районів провести організаційну роботу щодо прийняття рішень про оновлення нормативної грошової оцінки земель і поінформувати облдержадміністрацію до 1 листопада про результати.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: