Підозрюваному в проколі шин перевізників обирали запобіжний захід

08.10.2018

Сьогодні в Ковпаківському районному суді Сум не завершили обрання запобіжного заходу для сумчанина, підозрюваного у хуліганстві, вчиненому групою осіб. Сторона обвинувачення клопотала про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту на 60 діб. На думку слідчого, чоловік пошкодив колесо авто «Mercedes-Benz Sprinter» перевізника «СанАвто», спричинивши майнову шкоду.

Далі про свої дії вночі 3 жовтня розповів підозрюваний у справі: «У вівторок ввечері близько 9-ї години я зустрівся зі своєю дівчиною в районі Альтанки, ми з нею гуляли в центрі – Мануфактура, Сотня – потім близько 11-ї ми пішли до неї додому. Вона живе на вулиці Робоча. Сиділи у неї, близько третьої-четвертої ночі я вийшов від неї, рухався додому до себе на вулицю Петропавлівська, йшов Першотравневою. Пройшовши повз автостанцію, я побачив поліцію, до мене підійшов співробітник поліції, вимагав документи, документів при собі не було. Він сказав, що я підозрююся в якомусь кримінальному злочині».

Далі суддя запропонувала переглянути скріншоти відеозйомки, які, на думку слідчого та прокурора, підверджували б факт перебування підозрюваного поблизу автобуса в момент затримання. Захисник Дмитро Бидюков повідомив, що не був ознайомлений з цим відео: «У нас є такі ж, тільки більш розмиті фотографії, самого відео немає. На даний момент ми зараз будемо просто обмежені, порушимо основний принцип КПК – змагальності сторін. Слідчий «з рукава» дістає якийсь доказ, не відкритий захисту, і починає продовжувати нібито обґрунтовувати підозру».

У засіданні оголосили перерву до завтра для того, щоб захисник підозрюваного ознайомився з відеозаписом.

Запобіжні заходи для трьох інших підозрюваних обрали у п’ятницю, 5 жовтня. Для двох із них обрали особисте зобов’язання, для одного – домашній арешт. Санкція статті, за якою чоловікам вручили підозру, передбачає обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на 4 роки.

Нагадаємо, вночі проти 3 жовтня у Сумах порізали шини автобусам трьох перевізників – “Сервіс-Люкс”, “Санавто”, “Еліт-Експрес”. За наслідками події поліція доправила до відділку 32 людини. Директорка «Санавто» та «Сервіс-Люксу» звинуватила у рейдерстві одного із засновників підприємства «АТП-Стріла».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: