Тамара Іщенко: «Будувати мир – це правильний шлях»

08.10.2018

Тамара Іщенко: «Будувати мир – це правильний шлях»

Однією з найбільш значущих подій минулого тижня стала Kyiv Global Summit «Women. Peace. Security», присвячена питанням мирного врегулювання військового конфлікту на Сході України, подолання соціально-гуманітарної кризи і участі жінок в процесі побудови миру.

На захід до столиці України прибуло понад 700 учасників. Серед них і делегація представниць прекрасної статі Сумщини. Співголова Національної платформи «Жінки за мир», представник обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Тамара Іщенко каже, що Національна платформа «Жінки за мир», завжди вела діалог заради порозуміння в Україні. Неодноразово жінки Сумщини брали участь в гуманітарних місіях, збирали подарункові набори дітям Сходу країни до свят, відправляли посилки в «сіру зону Донбасу» перед початком навчального року.

«Головні принципи нашої організації – діяти, об’єднуватися і будувати мир, – говорить Тамара Іщенко. – Ми робимо все для того, щоб допомогти і врятувати життя жінок, дітей, людей похилого віку, молоді. І, як показав час, – це правильний шлях. На сьогоднішній день Національна платформа «Жінки за мир» налічує понад 150 тисяч осіб. І голос жінок стає сильнішим. Як приклад – Kyiv Global Summit «Women. Peace. Security», в якому наша організація також взяла участь».

На саміті були присутні парламентарі з різних країн світу, народні депутати від політичних сил, представлених в українському парламенті, експерти і представники громадськості. Всі показали своїм прикладом готовність до діалогу та об’єднання заради миру.

«Жінки сильніше відчувають наслідки війни, а тому не дивно, що ми об’єдналися й разом шукаємо шляхи повернення миру на українській землі без кровопролиття. Кожна учасниця саміту виступає за мирне завершення військового конфлікту та подолання соціально-гуманітарної кризи в зоні збройних протистоянь», – зазначає Тамара Іщенко.

Разом з європейськими колегами учасники Kyiv Global Summit «Women. Peace. Security» обговорили шляхи мирного врегулювання збройного конфлікту на Сході країни, а також світовий досвід складного і тривалого процесу примирення.

Підсумками проведення саміту стали конкретні практичні ініціативи жінок України: організація Платформи щодо примирення і створення Робочої групи з відновлення і забезпечення соціального захисту громадян, які постраждали від бойових дій.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: