У Сумській міськраді не визначились із місцем для нерегулярних перевізників

09.10.2018

Півроку у Сумах міська рада не може вирішити, на якій території дозволити зупинятись нерегулярним перевізникам. У квітні цього року під час однієї з нарад міський голова Олександр Лисенко озвучив таку ініціативу. Наразі нерегулярні перевізники Сум зупиняються у центрі міста – до автостанції або автовокзалу не їдуть.

У Сумах діє дві автостанції. Одна з них на Степана Бандери. Тут зупиняються автобуси міжміських, міжобласних і міжнародних рейсів. Говорить заступник начальника автовокзалу «Суми» Віктор Литвяк:

« Що стостується автовокзалу «Суми», то його можливості передбачають всіх тих мікроавтобусів, які відправляються з центру м. Суми. Ми зможемо надати комфортні умови для пасажирів, для перевізників. Потрібно тільки, щоб ці перевізники звернулися до керівництва «Сумиоблавтотранс», це наша вище стояча організація».

Друга станція – приміська. Вона розташована у центрі міста. Коментує її директор Віктор Вітошко:

« Будь-який перевізник, відповідно з нормативними документами, їх багато, я не стану їх перераховувати, має право і зобов’язаний укладати договори з автовкзалами, автостанціями – це початковий пункт, звідки треба вести пасажирів. Укладаємо з ним договір і, будь ласка, перевозить будь-який перевізник за маршрутами, які він надасть».

Ця станція – на вулиці Першотравневій. Автобуси на замовлення зупиняються за квартал. Чому, пояснює заступник директора ТОВ «Еліт Експрес» Маргарита Головань:

«Там поруч знаходяться усі зупинки громадського транспорту, тому пассажирам це дуже зручно. З автовокзалу ми не маємо права відправлятись, тому що у нас не регулярні перевезення. І ми в даний час з місцевою владою вирішуємо, щоб нам виділили стоянку в центрі міста, щоб ми могли цивілізовано відправлятись, усі 3 служби з одного місця».

Директор міського департаменту забезпечення ресурсних платежів Юрій Клименко говорить:

« На даний час питання щодо встановлення стаціонарного пункту по відправленню транспортних засобів на Харків, на Київ не вирішено по суті. На скільки мені відомо, стоянка, з якої здійснюється відправлення в центрі міста, біля «Укртелекому», вона не є стаціонарною. Тобто, маршрутки туди виїздять без будь-якого дозволу. На даний час в бюджет не сплачується за стоянку, парковку транспортних засобів в цьому районі, єдине, що сплачується ПДФО, як з фізичних осіб-підприємців». 

Джерело: http://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: