У Ромнах люди самовільно перенесли зупинку в зручне місце

09.10.2018

Про встановлення зупинки на вулиці Конотопській у Ромнах жителі мікрорайону говорили давно, розповідає голова квартального комітету Віра Данилко. Просили роменці й особисто міського голову – на виїзній зустрічі. Нарешті зупинки дочекалися. Однак від жителів тут же посипалися нарікання: поставили її в незручному місці. Пасажири звикли, що автобуси зупиняються неподалік колишнього радгоспу. Там уже й стежки натоптані. Павільйон же встановили набагато далі.

“У тому місці – багнюка, ми виходимо з автобуса прямо в калюжу”, – розповіла  жителька мікрорайону.

Начальник управління ЖКГ Олександр Шевченко вибір такого місця розташування пояснює бажанням догодити всім: там розходяться вулиці Волошенка й Петра Вовни, тож було вирішено поставити павільйон посередині, щоб відстань до нього була для всіх однакова.

Скарги жителів дійшли до перших осіб міста. Мер Сергій Салатун висловив жаль із приводу конфлікту та закликав працівників виконкому розібратися з ситуацією. Та не встигли ті й пальцем поворухнути, як люди взяли все у власні руки: перенесли павільйон у місце, де автобуси зупинялися раніше. Ще й бетонною плитою укріпили.

Довелося до роменської зупинки приїздити патрульним поліцейським з області. Вони мають зробити висновок, чи може спорудження залишитися в тому місці, де хочуть люди.

“Правоохоронці нададуть рекомендації відповідно до правил дорожнього руху, будівельних норм, адже дорога там – державного значення”, – пояснює Олександр Шевченко.  На його думку, павільйон на тій вулиці,  не потрібен: зупинка кінцева, люди, вийшовши з автобуса, прямують по домівках, ніхто не стоїть. Інша справа – на протилежному боці, там люди чекають автобуса, от тільки павільйон той потребує поліпшень. Цього року до нього не дійшли, бо все впирається в кошти.

Джерело: Новий погляд Роменщини

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: