У Сумах КП, що очолює Никоненко, опинилось на межі ліквідації

09.10.2018

З другої спроби члени виконкому Сумської міської ради на засіданні у вівторок 9 жовтня вирішили ініціювати перед міськрадою зміну уповноваженого органу для КП «Архітектура. Будівництво. Контроль». Це вимушений крок для порятунку підприємства, але не виключено, що міськрада вирішить інакше.

«Сьогодні є позиція передати КП від уповноваженого органу Управління архітектури та містобудування до Управління капітального будівництва та дорожнього господарства, у якого є велика кількість проектних робіт. І ці роботи могло б виконувати КП. Це необхідно для повноцінного функціонування підприємства. Це буде правильніше і практичніше », – заявив директор КП Володимир Никоненко.

«Сьогодні фінансовий стан підприємства складний. Замовлень немає. КП має потенційні варіанти, пов’язані з використанням грантових європейських коштів, які будуть у перспективі. Сьогодні у них складна ситуація: заборгованість по підприємству, зарплаті і податках. Треба розглядати не тільки питання організаційного характеру, але і питання фінансової підтримки і погашення боргів. Стабілізації діяльності підприємства не було. Є інший варіант – ліквідація, але спробуємо зробити поки такий крок», – пояснив ситуацію член виконкому Віктор Волонтирець. За його словами, виконком може ініціювати, але приймати рішення будуть депутати Сумської міськради на сесії.

Тиждень тому керівник і бухгалтер КП написали заяви на звільнення. У результаті переговорів знайшли такий варіант вирішення проблеми. Планується, що нинішній склад допрацює до листопада. Передають підприємство новій уповноваженій особі, воно гасить борги і набирає новий штат – більш компетентний у роботах УКБ.

Джерело: http://rama.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: