У Сумах директор ТОВ привласнив 850 тисяч грн бюджетних коштів

09.10.2018

Прокуратурою Сумської області у понеділок, 8 жовтня, директора Товариства з обмеженою відповідальністю повідомлено про підозру в привласненні 850 тис. грн бюджетних коштів під час будівництва дороги.

У ході слідства, проведеного слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Сумській області, встановлено, що у 2016 році між зазначеним товариством та Управлінням капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради укладено договір на виконання будівництва дороги по вул. Римського-Корсакова в м. Суми. У подальшому на підставі складених актів про перелік та обсяг виконаних робіт на рахунок товариства перераховано близько 5 млн грн.

Однак відповідно до висновку судової будівельно-технічної експертизи, вказані обсяги будівельних робіт не відповідають обсягам фактично виконаних робіт по договору. Зокрема підрядник фактично не здійснював окремі роботи або ж здійснював їх не в повному обсязі, використовував неякісні та не передбачені проектно-кошторисною документацією матеріали тощо. Відтак товариством з обмеженою відповідальністю складено завідомо неправдиві офіційні документи, у яких завищено виконані роботи на 850 тис. грн.

Дії директора товариства з обмеженою відповідальністю кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном службовою особою шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах), ч. 1 ст. 366 (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) та ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) КК України.

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді застави в розмірі 850 тис. грн. Окрім того, встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до цього злочину.

Довідково: санкція найтяжчої статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: