Терещенко думає над податком для олігархів у 80%

10.10.2018

Після того, як Мішель Терещенко заявив, що збирається балотуватися у Президенти України, його медіактивність зросла в рази. Так, у черговому інтерв’ю ( цього разу виданню “Крапка”) поки що діючий мер Глухова поділився тим, що думає про особливі податки для олігархів.

– Чи боротиметься нащадок олігархів із сучасними олігархами?

– Ми лише готуємо передвиборчу програму. Одним із пунктів може бути специфічний «податок Терещенка». Олігархи платитимуть 80 % прибутку.

– А ви як бізнесмен погодилися б із таким податком?

– Якщо я знатиму, що мій податок використовують як треба, що він дає можливість будувати лікарні, дороги, то так. Є приклад моїх предків, які вирішили, що 80 % прибутку своїх цукрових заводів віддаватимуть благодійним фундаціям. Вони побудували Політехнічний інститут і шість церков у Києві, у тому числі Володимирський собор. Вони дали гроші на будівництво чотирьох лікарень, в одній із яких зараз розташований Охматдит. Зводили гімназії, пам’ять про які – жовтий корпус КНУ ім. Тараса Шевченка. Художній музей на Грушевського та Музична академія теж створені за їхні кошти.

Треба, щоб люди знали, що їхні гроші використовуватимуть так, і бачили зміни. Було б наївно думати, що заможні люди зрадіють, але вони зрозуміють, що все ж таки треба платити податки. Можливо, тоді «олігарх» не звучатиме так погано.

– Ви згадали радянський менталітет. Його теж треба ламати?

– Усі головні кандидати отримали радянську освіту, і в них радянський менталітет. Я вважаю, що будь-який з них, перемігші на виборах, через два-три місяці стане східним деспотом. Подивіться на будівлю на Банковій, дорогі машини, Національну гвардію, що налічує тисячі людей, які захищають президента. Я не розумію, чому Україна – найбідніша держава Європи, а її лідер – найбагатший президент у Європі.

– Так, може, і ви станете диктатором після перемоги?

– Я трохи застарий для того, щоб починати кар’єру диктатора (сміється). Треба було йти в політику раніше.

– Ви, мабуть, уже чули таку думку: не впорався з посадою мера Глухова, а хоче керувати країною. Що скажете?

– Я де-юре міський голова, у Глухові працює моя команда. Це фантастичні люди, які можуть обійтися без мене. Ми наповнили бюджет, гроші є. Проблема в тому, що депутати не бажають працювати: не приходять на сесії, не голосують. Вони взяли місто в заручники.

Без зміни бюджету ми не можемо побудувати пандус для героя АТО, не можемо купити сіль і пісок для доріг. Водоканалу потрібен новий трансформатор – працює лише один, старий, і, якщо станеться аварія, місто залишиться без води. Депутати вже блокували питання про зарплати лікарів, але за допомогою суду ми його вирішили. Зараз блокують питання про зарплату апарату . Я можу платити «мінімалки», але це скандал.

Якщо я залишусь у Глухові, я капітулюю. Тому я вирішив залишити там свою команду. У мене де-юре є право вето: депутати не зможуть робити що заманеться. Я ж піду в наступ і дам бій на національному рівні.

Джерело: https://krapka.club/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: