У центрі Сум мітингували

10.10.2018

Вчора на площі Незалежності відбулася попереджувальна «Хода проти бідності». Сумчани мітингували проти порушення центральною владою прав людини праці та пенсіонерів.

Організатори акції — Федерація профспілок України. Учасники, обійшовши коло з гаслом «Роботу, зарплату, гідне життя!», повернулися на площу Незалежності, де вручили заступнику голови ОДА Вадиму Акпєрову свої вимоги: підняти прожитковий мінімум до розрахункового, а це більше 5 тисяч. З 1 січня 2019 року підняти мінімальну заробітну плату до 7 тисяч та підвищити пенсії до рівня фактичного прожиткового мінімуму. Не допустити підвищення цін на газ, надати субвенції на розвиток освіти та медицини, погасити заборгованості на підприємствах-боржниках і не допустити цього в подальшому. Заборонити підвищувати вартість проїзду в міському транспорті, сприяти розвитку ПАТ «Сумське НВО» та Шосткинського казенного заводу «Зірка».

Вадим Акпєров зазначив, що думка обласної влади збігається з думкою мітингувальників і погодився передати ці вимоги на розгляд Кабінету Міністрів та Верховної Ради України.

Джерело: sts.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: