Китайські студенти навчатимуться в СНАУ

10.10.2018

9 жовтня Сумський національний аграрний університет зустрів 49 магістрантів та аспірантів з Китайської Народної Республіки, які навчатимуться в Україні.

Навчання відбуватиметься в рамках Угоди про спільну післядипломну підготовку, яка була підписана між Сумським національним аграрним університетом (Україна) та Хенанським інститутом науки та технологій (КНР) на початку року.

Зазначена Угода передбачає навчання магістрів протягом першого року на базі СНАУ, наступні півроку – проведення дослідів у Китаї та піврічну підготовку до захисту і власне захист магістерських робіт в Україні. Навчання аспірантів проходитиме за іншою формулою: перший рік навчання в Україні, два роки практичних досліджень у Китаї і останній рік навчання та захист дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора філософії в Україні. З метою якісної підготовки кожному студенту буде призначено двох керівників: викладач СНАУ опікуватиметься теоретико-методичною підготовкою, а викладач ХІНТ супроводжуватиме студентів під час перебування в Китаї та керуватиме практичними дослідженнями.

Це перший подібний досвід співпраці українського і китайського закладів вищої освіти, коли одночасно відбувається післядипломна підготовка такої кількості здобувачів, за великим спектром спеціальностей. Китайські партнери обрали для навчання такі спеціальності, як агрономія, садово-паркове господарство, харчові технології, ветеринарна медицина, менеджмент та інші.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
24.04.2024 У Сумах прооперували відразу п’ятьох жінок із однаковою проблемою
24.04.2024 На базі сумської школи №27 збираються побудувати укриття на 1000 осіб
24.04.2024 У Сумах рятувальники ліквідували загоряння балкону
24.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 49 вибухів
24.04.2024 Сумська красуня продовжує підкорювати Норвегію

Коментарі: