На Сумщині жінка заживо згоріла в будинку сусіда

10.10.2018

9 жовтня о 18:53 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с. Слобода Буринського району. Оскільки місцевої пожежної команди в даному населеному пункті немає, на гасіння залучили черговий караул 23-й державної пожежно-рятувальної частини з райцентру.

Як було встановлено, вогонь охопив дерев’яний будинок і перекинувся на дах літньої кухні. Також існувала загроза для розташованих неподалік двох дерев’яних господарських споруд. Для забезпечення безперебійної подачі води на гасіння додатково залучили дві одиниці пристосованої техніки місцевого фермерського господарства та господарства з сусіднього села. Ці трактори з бочками обсягом по 10 т здійснювали підвезення води від природної водойми, розташованої на відстані 1 км. від місця пожежі.

О 19:44 пожежникам вдалося локалізувати займання і запобігти його подальшому розповсюдженню. А о 01:44, використавши 50 т води, пожежу ліквідували. Під час розбору конструкцій було виявлено обгоріле тіло людини.

Всього на гасіння від 23-й державної пожежно-рятувальної частини було залучено 7 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки.

На місці працювала слідчо-оперативна група у складі працівників районних підрозділів Національної поліції і Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За попередніми даними, загинула виявилася 68-річна сусідка, яка разом із сином відвідала господаря будинку. Коли сталося займання, жінка спала в іншій кімнаті. Чоловіки ж вибігли на вулицю і через сильне задимлення потрапити в будинок вже не змогли. Імовірною причиною загоряння стало порушення правил технічної експлуатації електропобутових приладів – електроплитки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: