У дитячих садочках – холоднеча

10.10.2018

У Глухові переживають холоднечу в садочках.

П’ятирічного Микитку мама забирає із садочка одразу після обіду, не лишаючи на сон, каже, що хвилюється, аби син не захворів. Температура у приміщенні не перевищує 15 градусів, тому доводиться водити маля лише на заняття.

Така проблема в усіх садочках Глухова виникає восени, коли опалювальний сезон ще не почався, а температура за вікном знизилася. Вихователі розповідають, що просять батьків тепліше одягати дітей, давати светри та додаткові шкарпетки. Спить малеча у колготках та водолазках або ж у теплій піжамі.

– У нас температура близько 16 градусів, обігрівачі не використовуємо, тому в садочку прохолодно. Відвідування у цей період різко зменшується. Ми самі просимо батьків по можливості залишати малят удома. У період холодів вкриваємо двома ковдрами, – розповідає завідувач ДНЗ «Зірочка» Лариса Шпетна.

У той же час у «Світлячку» відвідуваність парадоксально зросла. Завідувач Ірина Квасова запевняє, що діти адаптуються та менше хворіють. При цьому у них в садочку температура близько 17 градусів. У «Ромашці» є окрема котельня, але запустити її без дозволу міської ради та відділу освіти – зась. Тому і там малюки мерзнуть.

Деякі заклади нишком рятуються обігрівачами у спальнях, мовляв, здоров’я та комфорт дітей – понад усе. Однак у багатьох інших містах у садочках вмикають тепло раніше, ніж починається опалювальний сезон. То чому ж у Глухові не можуть – поцікавилися у начальника теплового району.

– Технічно раніше від усіх споживачів можна включити опалення у школах №2, 4, 5 та садочку «Ромашка». Але тільки за відповідного рішення міської ради. Офіційно можемо розпочати опалювальний сезон, якщо три доби середня температура повітря становитиме не вище восьми градусів. Таких показників ще не було. Плануємо стартувати з 15 жовтня, як звичайно, – прокоментував Микола Колоша.

У той же час багато глухівчан просто з жахом чекають тепла у квартирах, адже у цьому сезоні субсидії не світять і половині споживачів. За середню двокімнатну квартиру в 50 квадратів доведеться віддати більше двох тисяч гривень.

Джерело: nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: