Котельня Північного промвузла, що подає тепло до близько 250 будинків, не отримала лімітів на газ

11.10.2018

Котельня Північного промвузла станом на 10 жовтня не отримала лімітів на газ через  заборгованість перед «Нафтогазом». Інформацію про відсутність лімітів минулого тижня оприлюднив заступник Сумського міського голови Олександр Журба на засіданні, де говорили про підготовку міста до опалювального сезону.

Директор підприємства Микола Жовтобрюх ситуацію з паливом коментує так:

«Щоб розпочати опалювальний сезон приблизно треба 100 тисяч на добу метрів кубічного природного газу. Наразі нічого немає. Якщо буде газ, в мене готовність на котельні, я за 3-4 години розверну котельню».

Скільки мають боргів – не говорить. Не озвучує суму й заступник міського голови Олександр Журба: «Графіки по погашенню заборгованості вже складені, тому вони сьогодні підписуються в обласній адміністраці і будуть передаватися в Київ. Якщо зараз знайдуть порозуміння їхні керівники з трейдером, той, що поставляв газ їм, питання буде знято».

Окрім Котельні Північного промвузла, у Сумах тепло виробляє також Сумська ТЕЦ.

За словами директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Дмитра Васюніна, у разі, якщо колеги на запустяться, їхнє підприємство не зможе забезпечити північну частину міста опаленням: «На сьогодні існуючі діаметри теплових мереж не дають можливості сумської ТЕЦ створити необхідний гідравлічний режим і забезпечити послугами споживачів КППВ, іншими словами, теплової потужності достатньо, але ми не можемо транспортувати тепло і подати споживачам котельні. Заборгованість у 55 млн СМНПО перед «Теплоенерго» – це заборгованість за транспортування теплової енергії протягом опалювального сезону. На сьогоднішній день за минулий рік по гарячій воді заборгованість – 24 мільйони».

Джерело: http://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: