Субсидії по-новому: люди розлучаються, виписуються, їдуть з країни

11.10.2018

Сумчани обурені новими правилами призначення субсидій. Численні черги, купа довідок, втрачені нерви. В обласному центрі чи не третина сімей втратила державну допомогу.

«По всій Україні, за нашими даними, «відсікли» від субсидії біля 2 млн жителів, – розповів в ефірі телеканалу АТВ депутат Сумської обласної ради від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Микола Войтенко. – Тисячі людей мають право на соцзахист. Але у нинішній постанові багато абсурдних, нелогічних моментів, які порушують Конституцію України».

До міського Департаменту соціального захисту населення щодня звертається не менше півтисячі людей, ще стільки ж консультують за телефоном. Сумчани жаліються на проблематичність оформлення документів і обурюються умовами травневої постанови Кабміну про зміни у призначенні і нарахуванні державної допомоги на комунальні послуги. Говорять: через це масово втрачають субсидії.

Начальник відділу прийому громадян міського департаменту соцзахисту Наталія Герасименко розповідає: «Багато хто змінив склад сім’ї: тобто людина прописалася, виписалася, змінила сімейні обставини і це впливає на призначення субсидій. Також потрібно до органів соцзахисту звертатися тим, хто фактично не проживає в квартирі чи будинку, внутрішньо-переміщеним особам, орендарям, непрацюючим або неоформленим на роботі. Виникають проблеми у жінок, які не проживають з колишніми чоловіками, але ті вважаються батьками дітей, відповідно до законодавства».

Із скаргами на втрату субсидій сумчани та жителі області звертаються і до депутатів. Микола Войтенко говорить, що нині ця проблема – одна з найбільш серйозних і тому до громадських приймальнь депутатів від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ приходить дуже багато людей.

«За ініціативою нашої фракції від депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України було направлене звернення прибрати абсурдні норми, аби люди могли отримувати субсидії. Але воно й досі не розглянуто. Більш того, щороку державна субвенція на субсидіювання населення зменшується на 20 мільярдів гривень. І на наступний рік вона вже складатиме трохи більше 30 млрд грн. Враховуючи всі ці факти, я впевнений, що на найближчих виборах населення дасть оцінку українським реформаторам і багато з них підуть у політичне минуле. Продовжувати знущатися над власним народом українці вже не дадуть», – резюмував опозиціонер.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: