На Сумщині затримали чотирьох полісменів-хабарників

11.10.2018

До Сумського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшла інформація від поліції області щодо неправомірних дій окремих співробітників ГУНП. Повідомлялося про неодноразові факти вимагання та отримання хабарів працівниками сектору реагування патрульної поліції.

Під час перевірки було встановлено, що до протиправної діяльності причетні четверо співробітників, троє з яких займають керівні посади. Патрулюючи автошляхи, вони зупиняли водіїв, які порушили ПДР, та замість складання відповідних протоколів, вимагали і отримували неправомірну вигоду: від кількох сотень гривень до кількох тисяч.

Приміром, з 50-річного мешканця області, якого суд позбавив права керування на 6 років, а він знову сів за кермо та ще й напідпитку, поліцейські запросили 6 тисяч гривень. Отримавши від порушника частину суми хабарники «пояснили», що він платитиме їм щомісячно по 600 гривень, інакше доведеться відповідати за керування транспортним засобом без прав.

За матеріалами Сумського УДВБ НПУ слідчим відділом УСБУ, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Лейтенант, два капітани та майор поліції були затримані працівниками внутрішньої безпеки НПУ, ГУНП Сумщини, УСБУ та прокуратури області відразу після одержання фігурантами змови чергової частини хабара від водія-порушника. Готується оголошення їм підозри та обрання запобіжного заходу.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: