У Зарічному райсуді розглядають справу про пособництво у державній зраді

11.10.2018

11 жовтня у Зарічному районному суді м. Суми відкладено підготовче судове засідання у кримінальному провадженні відносно громадянина А., який обвинувачується у вчиненні декількох кримінальних правопорушень – пособництві у державній зраді та організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб.

Чоловік обвинувачується в тому, що у травні 2015 року на території м. Середина Буда Сумської області вступив у злочинну змову з агентами-зв’язківцями Головного управління Генерального штабу Збройних Сил Російської Федерації двома громадянами України (матеріали досудового розслідування стосовно яких виділені в окреме провадження), щодо спільного виконання завдань представників розвідувального органу іноземної держави для надання їм допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Допомога полягала у підшукуванні проросійськи налаштованих громадян, які займають відповідні посади в державних органах, установах та військових формуванням Збройних Сил України, з метою їх подальшого незаконного переправлення на територію Російської Федерації.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: