Чому пацієнтів хірургічного відділення в Конотопі приймають за ширмою у коридорі

11.10.2018

У хірургічному корпусі Конотопської ЦРЛ пацієнтів оглядають за напівпрозорою ширмою у коридорі. А все тому, що у приміщенні приймального відділення два роки не можуть завершити ремонт. Холодно, дискомфортно і соромно — так описують ситуацію пацієнти, які звертались у хірургію по медичну допомогу.

Тимчасове приймальне відділення обладнали у кінці коридору на першому поверсі. Від вхідних дверей його відділяє всього кілька метрів і пересувна медична ширма. Одразу за нею — кушетка, робочий стіл медсестри і шафа. На підлозі стоять картонні коробки. У приміщенні прохолодно навіть в осінній куртці. Такі спартанські умови побачила журналістка Конотоп.City, коли привезла до відділення свою дитину.

Не варто пояснювати, що таке прохідний коридор.

Щоразу, як відчиняються двері, у приміщенні холоднішає ще більше, а кушетка, вкрита целофаном, стає крижаною.

Малюкові довелося робити очисну клізму, і тут з’ясувалася ще одна пікантна незручність — на першому поверсі немає туалету. Санвузли теж у зоні довготривалого ремонту. Ситуацію вдається врегулювати завдяки професіоналізму лікаря та умінню залагоджувати конфлікти чергової медсестри.

Медпрацівниця зізнається: чути обурення від пацієнтів та їх родичів доводиться постійно. Мало кому сподобається стояти напівоголеним у холодному приміщенні та розповідати про проблеми зі здоров’ям, коли за ширмою сидить купа незнайомців. У таких умовах людей доводиться приймати відтоді, як у вересні 2016-го відділення закрили на ремонт. У коридорі хтось із медиків жартує, що сьогодні якраз дворічний ювілей з тієї знаменної дати. Проте пенсіонеру на інвалідному візку та молодій жінці, які наступні у черзі на прийом, не до сміху.

Скільки ще триватиме прийом хворих у коридорі, ми поцікавилися у адміністрації лікарні. Заступник головного лікаря Ольга Гапоненко пояснила, що ремонт призупинили через відсутність фінансування.

У приміщенні планували замінити вікна, двері, покриття на підлозі та провести ще деякі види робіт. Ціна питання — 276,5 тисяч гривень.

На завершення ремонту з нетерпінням чекають і у реанімаційному відділенні.

Заступниця міського голови Інна Пащенко, яка опікується медичною галуззю, заявила, що завершення ремонту у приймальному та реанімаційному відділеннях контролює особисто. Мовляв, щотижня буває на місці і слідкує, як просувається робота. Каже, що днями довелося змінити недобросовісного підрядника, який намагався провернути аферу з дверима та вікнами. Тепер і реанімацію, і приймальне ремонтує одна фірма. За словами Пащенко, роботи планують завершити до кінця листопада — до серйозних зимових холодів.

Тож за найоптимістичнішими прогнозами пацієнтам хірургічного корпусу доведеться ловити дрижаки та соромитися чужих поглядів ще мінімум упродовж двох місяців.

Джерело: https://konotop.city/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: