У сумській школі №4 організували ярмарок для допомоги онкохворим дітям

12.10.2018

Гроші, зібрані від продажу солодощів та хенд-мейду, передадуть пацієнтам відділення онкології та гематології сумської обласної дитячої клінічної лікарні.

«Діти поприносили іграшки, якими не граються, книжки, випічку, яку готували разом з батьками», – розповіла продавчиня Валентина Сорокіна.

Хлопчики, гроші на лікування яким збирали на ярмарку, зараз перебувають у відділенні онкології та гематології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні. Ростислава щойно перевели в палату з реанімації. Потрапив сюди 1-го жовтня, у відділенні зустрів третій День народження . Діагноз хлопчика – гострий лімфобластний лейкоз. Такий самий діагноз у його сусіда в палаті – Тихона із Кролевця. Хлопчика привезли у відділення кілька днів тому у важкому стані.

«Діти лікуються за рахунок державного бюджету, це дороговартісне лікування, допоміг благодійний фонд «Відень», але терапія супроводу потребує теж достатньої суми грошей у батьків: шприци, системи, ніфроксазид, бісептол, один із хлопчиків мав ускладнення після МРТ-діагностики», – розповіла завідувачка відділенням онкології та гематології СОДКЛ Ліана Нікітенко.

У підсумку на ярмарку учні початкової школи спільно зі старшокласниками зібрали близько 12 тисяч гривень.

Джерело: http://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: