Шахраї ошукали фермера більш ніж на 200 тисяч гривень

13.10.2018

До Роменського відділу поліції звернувся 55-річний житель району, який повідомив, що, скориставшись пропозицією придбати мінеральні добрива за вигідною ціною, натрапив на афериста, який ошукав його майже на 200 тисяч гривень. За словами чоловіка, він вже багато років займається агропромисловістю і закуповує необхідні добрива у різних фірм, тож, коли йому зателефонували та запропонували купити вигідний товар, він одразу погодився.

«Аферист діяв за добре відомою схемою, – говорить Сергій Башкіров, заступник начальника Роменського відділу поліції. – Він сам зателефонував потерпілому, назвався «менеджером» однієї з відомих фірм, яка займається продажем добрив. Вони домовились про спосіб оплати та терміни отримання товару, уклали відповідний договір з підписами та печатками обох сторін, який пересилався електронною поштою. За домовленістю потерпілий перерахував обумовлену суму грошей, а це 201 250 гривень на вказаний рахунок та підтвердив заказ. Після чого телефон так званого «менеджера» та інші контактні телефони продавців перестали відповідати”.

За даним фактом в поліції відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.190 «Шахрайство, вчинене у великих розмірах» Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці намагаються встановити і затримати всіх причетних до шахрайської схеми та нагадують громадянам, що дзвінки з невідомих номерів можуть бути шахрайською пасткою.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: