У Сумах радикали намагалися зірвати Хресний хід

14.10.2018

У день Покрови Пресвятої Богородиці, який Православна Церква святкує вже більше 1000 років, в обласному центрі відбувся традиційний Хресний хід.

Він пройшов від Спасо-Преображенського Собору до Покровської площі, де колись стояв Покровський храм. У 30-ті роки минулого століття безбожна влада храм підірвала, буквально зрівнявши його із землею, а на його місці розбила сквер. Більше 10 років тому тут почалися розкопки, завдяки яким був виявлений фундамент зруйнованого храму. Поруч із цим місцем була встановлена капличка, яку освятили на свято Покрови. Саме з тієї пори православні сумчани щороку Хресним ходом приходять сюди, щоб помолитися на місці зруйнованого храму. Не став винятком і нинішній рік, хоча на цей раз не обійшлося без неприємних моментів.

14 жовтня о 6.45 сотні віруючих на чолі з митрополитом Євлогієм і в супроводі правоохоронців вийшли в сторону зруйнованого Покровського храму. На площі біля пам’ятника Івану Харитоненко Хресний хід зустрічала невелика купка радикалів (15-20 чоловік) з звукопідсилюючою апаратурою. Буквально хвилин через 15-20 після початку святкової літургії з динаміків «активістів» грянула гучна музика.

Мета цієї акції була зрозуміла – якщо не зірвати богослужіння, то принаймні максимально зіпсувати православним свято. Але результат вийшов прямо протилежний. На тлі голосно включених пісень, молитва православних була особливо гарячою.

Святкова служба закінчилася на особливому підйомі, і відчувалося, що кожен із тих, хто молиться, лише зміцнився у вірі, у готовності до кінця слідувати за Христом.

Джерело: shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: