До складу Шосткинського прикордонного загону входитимуть чотири відділи і комендатура швидкого реагування, – Слободян

15.10.2018

Уряд схвалив рішення про створення нового прикордонного загону, який діятиме в Сумській області на кордоні з Росією. Він називатиметься “Шосткинський прикордонний загін”.

Про це спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян розповів в ефірі програми “Ваша Свобода”.

За його словами, створення і розгортання нового загону – це ще один крок на етапі підвищення щільності кордонів України. “Це тенденція продиктована часом. Суми – небезпечний напрямок з огляду на те, що це кордон із Росією. По той бік кордону у нас потенційно ворог. Також є інші загрози: незаконна міграція, контрабанда товарів”, – зазначив спікер ДПСУ.

Шосткинський прикордонний загін створюється фактично з нуля і охоронятиме ту ділянку, яку наразі частково охороняє Сумський загін.

“Зараз під контролем Сумського загону понад 500 кілометрів держкордону. Після створення нового загону цю ділянку буде зменшено майже вдвічі. Кожен із загонів охоронятиме відповідно ділянку приблизно завдовжки 250 кілометрів. До складу Шосткинського загону входитиме 4 відділи, їх буде винесено на кордон. І вони охоронятимуть ділянку близько 60 кілометрів. Відділи складатимуться з відділень, які будуть безпосередньо на кордоні. Прикордонник буде на кордоні вздовж всієї ділянки загону. Таким чином забезпечуємо ефективність охорони цього стратегічно важливого напрямку. Там буде ще створено комендатуру швидкого реагування. Це підрозділи, що мають у своєму складі, зокрема, групову зброю, вони зможуть діяти як бойові підрозділи для відбиття атаки противника. Зараз розвиваємося за двома напрямками: правоохоронна діяльність (пункти пропуску, аеропорти тощо) і військова складова”, – уточнив Слободян.

Джерело: https://ua.censor.net.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: