На Сумщині свідок поплатиться за неправдиві показання в суді

16.10.2018

Прокуратурою Сумської області 35-річного жителя Охтирського району Б. у п’ятницю, 12 жовтня 2018 року, повідомлено про підозру в наданні суду завідомо неправдивих показань.

Так, у квітні 2017 року правоохоронцями Сумщини задокументовано факт вимагання адвокатом неправомірної вигоди від свого клієнта для нібито передачі правоохоронцям за сприяння у поверненні раніше вилученого автомобіля. Обвинувальний акт стосовно вказаного захисника скеровано до Охтирського міськрайонного суду 30 червня 2017 року.

Під час судового розгляду стороною захисту заявлено клопотання про допит свідка Б. Під час допиту свідок, будучи попередженим про кримінальну відповідальність за давання завідомо неправдивих показань, діючи умисно, всупереч наданій ним суду присязі говорити правду і лише правду, повідомив, що 24 квітня 2017 року він перебував у офісі адвоката і чув розмову між ним та його клієнтом.

Зокрема він нібито був свідком того, що адвокат консультував клієнта про процедуру повернення вилученої автівки. І коли клієнт запропонував надати працівникам поліції неправомірну вигоду для пришвидшення повернення автомобіля, то адвокат заперечив та вказав на необхідності діяти лише в рамках, визначених законом. Водночас свідок Б. повідомив, що кошти, які вилучили у адвоката під час обшуку, це гонорар з урахуванням податків, про який захисник говорив своєму клієнту під час тієї зустрічі.

Однак з’ясувалось, що свідок Б. надав суду неправдиві показання, оскільки 24 квітня 2017 року він перебував за кордоном, відтак не міг бути в офісі адвоката і чути його розмову з клієнтом.

Дії свідка кваліфіковано за ч. 1 ст. 384 (введення в оману суду) КК України, йому загрожують виправні роботи на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: