Старе Село — нова ціна: Люди обурені підвищенням ціни на проїзд

16.10.2018

Мешканці Старого Села обурені різким підняттям ціни на проїзд за найпопулярнішим маршрутом «Суми – Старе Село». Вартість проїзду там піднімали двічі за останні два місяці. Які аргументи у перевізника?

Старе Село – так по-новому називають Червоне село, що під Сумами. До обласного центру їхати 7 кілометрів. З початку жовтня проїзд коштує 7 гривень. Перевізник, що їздить по цьому маршруту, – єдиний, він монополіст, тож у людей немає вибору – або платити 7 гривень, або йти пішки чи їхати на таксі.

Переважна більшість мешканців Старого Села працюють у Сумах і їздять туди щодня. Про здорожчання проїзду кажуть: їх навіть не попередили. Найбільше людей обурило те, що ціну на проїзд підняли з 5 гривень до 6, а через місяць ще раз підвищили вартість на гривню – з 6 до 7 відповідно. Останнє подорожчання викликає у селян сумніви – чи законне воно взагалі?

У салоні маршрутки висять оголошення про нову вартість проїзду, а от підтверджуючих це документів у водія немає. На маршруті працює 2 машини, у другого водія документи знайшлися. Аби побачити оригінали і почути аргументацію самого перевізника, йдемо до нього. Головним чинником підприємець називає різке здорожчання палива.

«У наказі №1175 Мінтранспорту та зв’язку у пункті 1.6 вказано, що тариф повинен перераховуватись, якщо паливо зросло на 10%, а у нас воно зросло приблизно на 18,1 %», — запевняє перевізник за цим маршрутом Кирило Фетісов та на підтвердження своїх слів демонструє журналістам чеки.

Згідно з чинним законодавством, перевізник має право змінювати тариф на проїзд, стверджують юристи. Але мешканці Старого села у свою чергу не збираються «миритися» із новим тарифом і збирають підписи для звернення до обласної ради.

Джерело: sts.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: