Наголосувала: обласний депутат може незаконно очолити комунальний заклад

16.10.2018

Працівники Роменського краєзнавчого музею стурбовані ситуацією, що склалася у їх закладі і просять керівництво Сумської обласної ради не допустити протиправного захоплення закладу екс-регіоналом, депутатом облради Вікторією Мурич, – така інформація з’явилася напередодні чергової сесії обласної ради у Фейсбук.

Справа у тому, що нещодавно не маючи відповідної освіти Вікторія Мурич влаштувалася у музей екскурсоводом причому зробила це у той час, коли у закладі “випадково” стала вакантною посада директора. Враховуючи те, що Роменський краєзнавчий музей входить до комунального закладу Сумської обласної ради «Державний історико-культурний заповідник «Посулля»», тобто рішення про призначення директора закладу приймається в кабінетах обласної ради, колектив музею побоюється що їх очолить людина без відповідної освіти і відповідного досвіду роботи, а це не тільки може нанести непоправної шкоди музею, а й, зрештою, не відповідає діючому законодавству.

Роменчани говорять, що дану посаду депутатові Мурич пообіцяло керівництво обласної ради за лояльність у голосування при прийнятті потрібних для влади рішень. Окрім того виникає занепокоєння і те, що у музеї зберігаються цінні експонати, і що після «господарювання» такого «директора» заклад може багатьох із них просто недорахуватися.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: