Злодій вдерся до квартири через балкон

17.10.2018

Поліцейські Шостки викрили серійного злодія. Правоохоронці вже довели причетність 21-річного зловмисника до скоєння семи крадіжок та одного пограбування.

Так, на його рахунку – дві крадіжки з незачинених автомобілів. У першому випадку підозрюваний викрав сумку з двома мобільними телефонами та 1 500 гривень, в іншому – навігатор. 

Випадково помітивши відкриті балконні двері до чужої квартири, розташованої на другому поверсі багатоквартирного будинку, злодій, виявивши неабиякі атлетичні здібності, проник до чужого житла та викрав документи власників та золоті ювелірні вироби. Ще одні громадяни, власники помешкання на першому поверсі, поплатились за забуте відчиненим вікно втратою перфоратору та мультіварки.

Також жертвою молодого крадія став і приватний підприємець з міського ринку, який залишив на прилавку без нагляду свій мобільний телефон. Зловмисник не обійшов своєю «увагою» і музичні колонки, залишені на кілька хвилин без нагляду необачним власником торгівельної палатки, розміщеної на одному з міських дитячих майданчиків. 

Більше того – молодик пограбував навіть власну сусідку, якій раніше допомагав по господарству. Зайшовши до будинку 60-річної жінки, яка в цей час була на городі, він забрав з хати 200 гривень. Пенсіонерка застала його на «гарячому», і як не намагалася повернути своє, проте сильніший і спритніший «помічник» все ж таки втік разом з грошима. 

«Під час санкціонованого обшуку в помешканні підозрюваного наші співробітники знайшли та вилучили, крім частини викраденого майна, ще й марихуану, – розповідає Олексій Борковець, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Шосткинського відділу поліції. – У своє виправдання юнак розповів, що зберігав її для власного вжитку».

Наразі частину викрадених речей поліцейські знайшли, вилучили та повернули власникам. За всіма фактами відкрито кримінальне провадження одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 та 3 ст. 185 «Крадіжка», ч. 2 ст. 186 «Грабіж» та ч. 3 ст. 357 «Викрадення документів». За скоєне чоловіку загрожує до шести років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: