Арештували чоловіка, який відмовився від громадських робіт

17.10.2018

Чоловік не захотів відбувати покарання у вигляді громадських робіт, тому отримав покарання у вигляді арешту. Такий вирок було ухвалено відносно особи Г. якого 7 травня 2018 року було засуджено за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 263 КК України до покарання у вигляді 240 годин громадських робіт.

Судом встановлено, що чоловік, усвідомлюючи свої обов’язки щодо відбування покарання, неодноразово порушував режим відбування покарання та допустив невиконання встановлених обов’язків щодо порушення порядку та умов відбування покарання, а також неодноразово не з’являвся на громадські роботи без поважних причин.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю, у скоєному розкаявся і дав показання, що дійсно не виходив відбувати покарання у вигляді громадських робіт у вказані в обвинувальному акті дні, оскільки працював на «шабашках». Представників відділу з питань пробації про це не повідомляв, хоча розумів, що за невиконання вироку може бути притягнутий до кримінальної відповідальності. З умовами відбування покарання і наслідками щодо їх порушення був ознайомлений під розписку.

Суд визнав чоловіка винним за ч. 2 ст. 389 КК України (ухилення від відбування громадських чи виправних робіт особою, засудженою до цього покарання) і призначив покарання у вигляді арешту строком на 2 (два) місяці.

Вирок суду не набув законної сили і може бути оскарженим в апеляційному порядку протягом 30 днів, повідомляє прес-служба Роменського міськрайонного суду.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
19.03.2024 Вночі та зранку обстрілів зазнали 5 громад Сумщини
19.03.2024 У Білопіллі вогнеборці врятували житловий будинок
19.03.2024 У перинатальному центрі Пресвятої Діви Марії в Сумах за тиждень з’явилося 27 дітей
19.03.2024 У Ромнах оперативно ліквідувавши пожежу, вогнеборці врятували 4 гаражі
19.03.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено 4 приватні та 3 багатоквартирні житлові будинки
19.03.2024 У Сумах прибирають будівельне сміття навколо будинку, зруйнованого “Шахедом”

Коментарі: