У смертельній ДТП звинувачують вчителя

17.10.2018

Прокуратурою Сумської області в середу, 17 жовтня 2018 року, повідомлено про підозру вчителя Великописарівської спеціалізованої школи, яка організувала поїздку за кордон для дітей, які потрапили в Білорусі в ДТП. Дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 2 ст. 137 (неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей, що спричинило смерть неповнолітнього) КК України.

Нагадуємо, що група дітей поверталася із Польщі через Білорусь до Сумської області. Близько 7:00 години 13 травня 2018 року на 54 км автодороги Кам’янець-Шерешево-Свислочь сталась дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої загинув хлопчик 2005 року народження з м. Суми. Ще шестеро дітей отримали травми різного ступеня тяжкості.

У ході слідства, проведеного Слідчим управлінням поліції, встановлено, що зазначена вчителька організувала та особисто супроводжувала групу з 26 учнів із Сумської, Вінницької областей та м. Києва на міжнародний футбольний турнір у м. Барчево, Республіка Польща. Батьки дітей підготували нотаріально завірені довіреності, відповідно до яких учитель взяла на себе зобов’язання відповідати за життя та здоров’я дітей під час перебування їх за кордоном та повернення в Україну.

Разом з тим, організатор поїздки, з метою уникнення погодження виїзду групи з відповідними органами Національної поліції України, замість передбаченого для такої поїздки комфортабельного автобуса з двома водіями розмістила дітей у 4 легкових автомобілях, водії яких навіть не мали ліцензій з міжнародного перевезення пасажирів. Більш того, поїздку на відстань понад 2 тис км здійснював кожен водій без зміни, перевезення дітей відбувалось у нічний час без необхідної кількості супроводжуючих осіб. Як наслідок, саме через втому після тривалого нічного переїзду водій допустив порушення правил дорожнього руху.

Оскільки вчитель є також депутатом Великописарівської селищної ради Сумської області сьомого скликання, то відповідно до чинного законодавства повідомлення про підозру їй здійснено прокурором Сумської області.

Довідково: санкція статті передбачає обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: