На Сумщині третина безробітних – люди віком до 35 років

17.10.2018

Упродовж січня-вересня статус безробітного у центрах зайнятості області отримали 20,1 тис. осіб, повідомляє Головне управління статистики у Сумській області.

За цей період за сприяння Держслужби зайнятості працевлаштовано 9,9 тис. осіб. Найбільше працевлаштованих у м.Суми, Шосткинському, Конотопському та Лебединському районах. Крім того, 8,4 тис. осіб проходили профнавчання, брали участь у громадських роботах та роботах тимчасового характеру.

На кінець вересня поточного року на обліку залишалося 14 тис. безробітних осіб, з яких 28% – це молодь віком до 35 років. Водночас, у базі вакансій налічувалося 2,8 тис. вільних робочих місць. Кожна третя вакансія передбачалася для робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного обладнання та машин, кожна шоста – для кваліфікованих робітників з інструментом, кожна дев’ята – для найпростіших професій, кожна десята – для працівників сфери торгівлі та послуг.

Допомогу по безробіттю у вересні 2018р. отримували 10,8 тис. осіб. Середній розмір допомоги становив 2261 грн проти 1836 грн – у вересні минулого року.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: