Лідера сумського «УКРОПу» судитимуть двічі

17.10.2018

У Білопільському районному суді на 13 листопада призначене перше засідання у справі за обвинуваченням Олега Шестака у хабарництві. Справу слухатиме трійка суддів Марина Черкашина, Юлія Свиргуненко, Олена Кліщ.

Нагадаємо: у цій справі йдеться про події 2012 року. Історія хабаря така. Була розробка СБУ по чиновниках Білопільського району. У селі Куянівка на Білопільщині з’являється такий собі Вадим Бас, який захотів отримати в оренду землю під ставком аби його зарибнити. І чиновники сільради, і райдержадміністрації погодились йому посприяти, але за це захотіли й самі поживитись. До цієї справи вони, за версією прокуратури, долучили Олега Шестака у якості директора СТБ «Сумиагропромбіржа». Пан Шестак, за даними прокуратури, висунув свою вимогу Вадиму Басу: якщо останній дасть йому 10 тисяч доларів, то він посприяє у організації проведення аукціону з оренди землі таким чином, аби саме Вадим Бас був визнаний переможцем аукціону.

Як сказано в обвинувальному акті, злочинний умисел Олега Шестака не був доведений до кінця, з причин, що не залежали від його волі – його спільників затримали правоохоронці під час отримання своїх частин хабарів.

Олег Шестак своєї вини в інкримінованому злочині не визнавав. І перша, і апеляційна інстанція його виправдала, проте новий Верховний суд скасував виправдувальний вирок і направив справу на новий розгляд.

Крім того, у Зарічному районному суді м. Суми на 1 листопада призначено розгляд справи за обвинуваченням Олега Шестака у нанесенні тілесних ушкоджень співробітнику СБУ (ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, інцидент мав місце ще у травні 2017 року. Тоді Олег Шестак на літньому майданчику одного з ресторанів міста зламав щелепу співробітнику СБУ.

Цю справу буде розглядати суддя Ірина Клімашевська.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: