У Сумах зібрали нараду з приводу міжконфесійних конфліктів

17.10.2018

В Україні триває процес створення Української автокефальної православної церкви. У зв’язку з цим обласна державна адміністрація зібрала «за круглим столом» представників УПЦ КП та УПЦ, а також правоохоронців з проханням зберігати спокій і порядок в області.

«Будьмо толерантними і віротерпимими. Всі процеси, що наразі відбуваються в Україні, мають проходити мирно і лише за столом перемовин, – відзначив виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Вадим Акпєров. – Обласна влада у жодному разі не хоче втручатися у церковні справи».

Посадовець також нагадав головам райдержадміністрацій, міських рад та ОТГ, що вони несуть відповідальність за свої території і мають не допустити провокацій та конфліктів на місцях. «Не варто забувати, що Сумщина – прикордонна область. І від нашої мудрості залежить мирне життя її жителів», – звернувся до присутніх перший заступник голови обласної ради Анатолій РІЧКАЛЬ.

А заступник начальника Головного управління Національної поліції в Сумській області Володимир БАБИЧ повідомив, наразі на Сумщині налічується 355 релігійних та культових споруд. Тож сьогодні важливо налагодити взаємодію між релігійними організаціями та національною поліцією задля дотримання миру на території області.

«Ми заявляємо про свою нейтральність до будь-якої релігії – говорив він. – Наша головна мета – безпека громадян і недопущення релігійних конфліктів».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
19.03.2024 Вночі та зранку обстрілів зазнали 5 громад Сумщини
19.03.2024 У Білопіллі вогнеборці врятували житловий будинок
19.03.2024 У перинатальному центрі Пресвятої Діви Марії в Сумах за тиждень з’явилося 27 дітей
19.03.2024 У Ромнах оперативно ліквідувавши пожежу, вогнеборці врятували 4 гаражі
19.03.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено 4 приватні та 3 багатоквартирні житлові будинки
19.03.2024 У Сумах прибирають будівельне сміття навколо будинку, зруйнованого “Шахедом”

Коментарі: